Dafinul (Laurus nobilis)

dafinul

Dafinul este  un arbust din ale carui fructe se extrage untul de dafin, ingredienta majora la prepararea numeroaselor unguente.

In antichitate, din frunzele de laur se faceau cununi pentru invingatori.

In ziua de astazi, dafinul este intrebuintat ca remediu in medicina naturista, dar si pentru efectele lui ca si condiment, care nu poate lipsi din bucatariile oamenilor.

Daca frunzele de dafin sunt folosite in cantitati mari, ele produc voma.

Frunzele de dafin:

  • constituie un antiseptic intestinal,
  • previn fermentatiile din tubul digestiv si
  • combat bronsita cronica.

Frunzele de dafin sunt de obicei folosite in gastronomie, la ciorba de fasole, deoarece aceasta produce deranjamente la stomac, facand-o mai digestiva.

Dafinul constituie un remediu excelent in tratarea:

  • anorexiei,
  • betiei (poate fi utilizat si impotriva alcoolismului),
  • gastralgiilor,
  • gripei, - infectiilor intestinale, orale, laringitei,
  • reumatismului,
  • spasmelor.

Tratamente naturale cu dafin:

Ceaiul de dafin se bea sub forma de inghitituri mici, pe parcursul unei zile. Acesta are efect asupra:

  • afectiunilor nervoase, orale, ale cailor respiratorii,
  • reumatism cronic,
  • otraviri.

Pentru calmarea diferitelor dureri se poate folosi uleiul preparat din 100 g de frunze de dafin maruntite si adaugate intr-o sticla, umezite cu alcool. Dupa o zi, peste frunze se pune un litru de ulei, iar dupa 4-6 saptamani se strecoara.

Alte articole din aceeasi categorie