Surse de vitamine si minerale

Plantele si produsele preparate din plante ne ofera posibilitatea de a ne vindeca mult mai usor si comod, decat daca am utiliza medicamente.

Mancarea este principala sursa de alimentare a organismului cu energie, fiind totodata si sursa de nutrienti care ajuta celulele sa se refaca si organismul sa produsa tot ce este important pentru o buna functionare.

Acesti nutrienti, fiecare cu rol diferit pentru organismul uman, ii gasim intr-o serie de alimente. Astfel:

  • calciul il putem asimila din legume (varza), lapte, cereale integrale, peste;
  • fierul se gaseste cu preponderenta in oua, legume verzi, carne, seminte, fructe uscate; 
  • fibrele le putem procura din cerealele integrale, nuci, legume si fructe; 
  • vitamina C se gaseste in fructe (in special citrice), legume; 
  • vitamina D, esentiala pentru oase si dinti se poate procura din galbenusul de ou, nuci dar si lactate; 
  • vitamina A, se gaseste in lactate, legumele radacinoase, usturoi, crustacee.

Toti acesti nutrienti ajuta la functionarea muschilor, la echilibrarea tranzitului intestinal, functioneaza ca antioxidanti, si favorizeaza mentinerea imunitatii organismului.