Plante medicinale care incep cu litera ( A )

Plante medicinale utilizate ca tratamente naturale in vindecarea numeroaselor afectiuni. Descoperiti calitatile terapeutice ale: afinului, anasonului, anghinarei, ardeiului iute, arnicai, albastrelelor si aloe vera.

ardei iute capsicum annuum 2albastrele centaurea cyanus 1anghinarea cynara cardunculus 2

Afinul (Vaccinium myrtillus)

Afinul (Vaccinium myrtillus)Afinul este un arbust ce creste adesea salbatic.

Proprietatile terapeutice ale afinului sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuri, fiind recomandate pentru vindecarea:

- diareei, enteritei, dizenteriei, putrefactiei intestinale,

- diabetului (principiul activ al afinului, mirtilina (insulina verde), contribuie la diminuarea zaharului din sange), bolilor buco-faringiene, coronariene, cancere (preventiv).

Citește mai departe:Afinul (Vaccinium myrtillus)

Albastrele (Centaurea cyanus)

Albastrele (Centaurea cyanus)Albastrelele reprezinta o planta medicinala ce se gaseste atat pe marginea drumurilor, cat si in culturile de grau si secara.

Florile de albastrele sunt folosite ca remediu natural datorita proprietatii lor de: antidiareic, diuretic, calmant si continut de saruri de potasiu, magneziu, centaurina, substante amare etc.

Citește mai departe:Albastrele (Centaurea cyanus)

Anghinarea (Cynara scolymus)

anghinarea cynara cardunculusAnghinarea este o planta de cultura, cu flori rosii violacee.

Consumata proaspata, anghinarea contribuie la vindecarea:

- diareei cronice, avand actiuni benefice asupra ficatului, veziculei biliare,

Citește mai departe:Anghinarea (Cynara scolymus)

Aloe Vera (Fam. Liliaceae)

Aloe Vera (Fam. Liliaceae)

Aloe Vera este o planta cunoscuta mai mult pentru intrebuintarile ei in cosmetica si ingrijirea pielii (in special crema cu suc provenit din frunzele de aloe), pentru rolul ei hidratant.

Pe langa acestea, aloe vera poate fi utilizata ca remediu natural in tratamentul:

Citește mai departe:Aloe Vera (Fam. Liliaceae)

Ardeiul iute (Capiscum annum)

Ardeiul iute - Capiscum annum

Ardeiul iute este o planta erbacee, anuala, atat cu gust dulce, cat si iute. Proprietatile terapeutice ale ardeiului au dus la extinderea zonei de cultivare.

Denumirile populare ale ardeiului iute sunt: ardei rosu, paprica, piparus, etc.

Citește mai departe:Ardeiul iute (Capiscum annum)

Anasonul (Pimpinella anisum)

Anasonul (Pimpinella anisum)

 Anasonul este o planta aromatica, ierboasa, cu frunze rare, cunoscuta si sub numele de badean. Pentru a se dezvolta, aceasta planta are nevoie de lumina, soluri bogate si umiditate moderata.

Principalii constituenti sunt: vitaminele A, complexul B (B1 - B2), C; calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier, esente aromatice.

Citește mai departe:Anasonul (Pimpinella anisum)

Arnica (Arnica montana)

Arnica (Arnica montana)Arnica este o planta medicinala, salbatica ale carei efecte antiinflamatoare si cicatrizante sunt promovate de medicina naturista pentru tratarea diverselor afectiuni.

Arnica este recunoscuta datorita denumirilor populare pe care le-a capatat pe teritoriul tarii noastre: iarba soarelui, tata oilor, podbalul de munte, carul zanelor, ciuda etc.

Din cele mai stravechi timpuri arnica a constituit un remediu natural in stimularea mucoasei stomacului, circulatiei sangvine a inimii si a creierului, in tratarea laringitei, faringitei, raguselii, contuziiilor.

Citește mai departe:Arnica (Arnica montana)