Cucuta (Conium maculatum)

cucuta conium maculatumDesi cucuta este o planta toxica, otravitoare, care imprastie un miros neplacut s-a demostrat ca are si proprietati terapeutice. Mirosul neplacut reprezinta o atentie ca aceasta planta sa nu fie folosita ca leguma, deoarece este otravitoare.

Nu se recomanda ca tratamentele pe baza de cucuta sa se faca fara supravegherea unui medic specialist, deoarece poate cauza moartea prin oprirea respiratiei si blocaje musculare.

Rolul terapeutic este exercitat de frunzele si semintele de cucuta, cu ajutorul carora se prepara diverse produse naturiste: tincturi si alifii.

Aceste produse rezultate din extragerea anumitor susbtante cu rol vindecator din cucuta ajuta la vindecarea si tratarea:

bara verde- astmului

- tusei

- spasmelelor intestinale

- spasmelor esofagului

- cancerului

Cucuta actioneaza ca sedativ, antispastic (intervine in tratarea spasmelor muschilor striati sau netezi). Cucuta actioneaza ca antidot impotriva otravirii cu stricnina si alte otravuri din aceeasi clasa.

In caz de otravire cu cucuta, trebuie sa folositi ca antidot acid tanic, cafea, ulei de ricin, sau dupa caz respiratie artificiala.

Galerie poze:

Cucuta - foto - (Conium maculatum)Cucuta (Conium maculatum)

Alte articole din aceeasi categorie:

Cuisoare (Syzygium aromaticum) (afisari: 9568)

Crinul Alb (Lilium candidum) (afisari: 12131)

Corn (Cornus mas) (afisari: 9196)

Cicoarea (Cichorium intybus) (afisari: 13371)

Chimen (Carum carvi) (afisari: 14574)