Fasolea (Phaseolum vulgaris)

Fasolea (Phaseolum vulgaris)Fasolea, planta anuala, este cultivata atat pentru a deservi scopurilor alimentare, cat si celor medicinale.

Denumirile populare ale acestei plante sunt: coltoasa, fansola, bacalau, pustiana, pasula, fasole agatatoare, etc.

Fasolea, ca planta medicinala, are diferite actiuni asupra organismului uman, intre care cele mai cunoscute sunt:

- diuretic,

- depurativ,

- calmant al spasmelor,

- remineralizant.

Tecii de fasole, care contin aminoacizi, acid salicilic, saruri minerale si acid fosforic, sunt folositi in tratarea:

bara_verde- infectiilor urinare si

- contra diabetului (ceaiul de teci de fasole scade substantial continutul de zahar din sange).

Astfel, pentru tratarea cistitei si normalizarea eliminarii de urina ceaiul din teci de fasole este foarte eficient.

Sucul de fasole, singur sau asociat cu alte sucuri s-a dovedit a avea efecte vindecatoare in tratarea urmatoarelor afectiuni:

bara_verde- acnee,

- boli de nervi,

- anemie, surmenaj,

- reumatism.

Daca pacientul prezinta rani vechi, nevindecate, faina de fasole boabe ajuta la cicatrizarea acestor rani. Si mugurii de fasole au un efect curativ, mai ales in afectiunile ginecologice.

Ceaiul de teci de fasole, contine vitamina C si aminoacizi, contribuind astfel atat la tratarea anemiei, cat si la revigorarea organismului.

Tinctura din teci de fasole ajuta in tratamentul afectiunilor cardiovasculare.

Tratamente naturale pe baza fasolei:

Pacientilor care trebuie sa elimine cat mai multa apa din corp, le este recomandat ceaiul din teci de fasole, dar macerat la rece.

Astfel, intr-un litru de apa rece se pun la macerat patru linguri de teci de fasole maruntite bine. Dupa cateva ore, amestecul se pune sa fiarba pana cand cantitatea de lichid se injumatateste.

Se beau trei cani de ceai de trei ori pe zi.

Pentru tratarea pecinigii se recomanda urmatorul tratament: se fierbe fasole alba, dupa care se zdrobeste si se amesteca pana se obtine o pasca cu zeama fierturii.

Pe zona afectata se unge cu aceasta pasta, dupa care se acopera cu o foita de plastic.

Aceasta pasta se inlatura dupa aproximativ doua ore si jumatate, iar zona afectata se curata cu ulei de masline. Pana la vindecare se va continua tratamentul.

Decoctul din teci de fasole preparat astfel: o lingurita de teci de fasole, maruntite, fierte in 250 ml de apa, timp de 20 de minute, este foarte util in tratarea diabetului.

Pentru aceasta cauza, se vor bea trei cani de ceai neindulcit sau inducit cu zaharina. Acesta se recomanda si in tratarea afectiunilor  rinichilor, stari reumatice, retinere de lichid in tesuturi.

In vindecarea afectiunilor inimii se administreaza 10-20 de picaturi de tinctura din teci de fasole, de 3-4 ori pe zi. Aceasta se prepara din 20 g de teci de faole, maruntite, macerate in 100 ml de alcool, timp de o saptamana.

Alte articole din aceeasi categorie:

Feriga (Dryopteris filix mas) (afisari: 7205)

Floarea Soarelui (Helianthus annus) (afisari: 6392)

Frasinul (Fraxinus excelsior) (afisari: 10804)

Fragul (Fragaria vesca) (afisari: 8990)

Feniculul (Foeniculum vulgare) (afisari: 10384)