Macrisul (Rumez acetosa)

macrisul

Macrisul este apreciat atat pentru utilizarea lui in preparatele culinare, cat si pentru proprietatile terapeutice pe care le are, ajutand astfel la vindecarea unor numeroase afectiuni.

Macrisul mai este cunoscut si sub numele de stevie, dragavei, glojdani, etc. De la aceasta planta cu scop terapeutic se folosesc frunzele si radacinile.

Acestea au urmatoarele proprietati terapeutice sunt:

  • laxative, depurative,
  • diuretice, aperitive si antiscorbutice.

Macrisul este utilizat ca remediu natural in tratamentul:

  • diareei, acneei, afectiunilor ficatului,
  • intoxicatiilor de orice tip, afectiunilor digestive, ulcerului,
  • asteniei de primavara (macrisul iepuresc),
  • problemelor dermatologice (aplicatii locale cu frunze proaspete de macris iepuresc), a
  • vitaminozei (macris iepuresc).

Foarte important de stiut este ca macrisul sa nu fie folosit sub nici un fel de persoanele care sufera de afectiuni pulmonare ca astm, guta, colici, reumatism.

Alte articole din aceeasi categorie