Plante medicinale care incep cu litera ( O )

Despre proprietatile terapeutice ale plantelor medicinale: osul iepurelui si obligeana si rolul lor in mentinerea unui organism sanatos.

obligeana acorus calamus 4orez alb 2

Obligeana (Acorus calamus)

Obligeana (Acorus calamus)Obligeana este o planta acvatica, aromatica, adesea se dezvolta pe malul apelor linistite, pe langa balti.

Denumirile populare ale obligeanei sunt: calm, calamar, buciumas, trestie mirositoare, speribana, crin de apa, papura rosie, paporontec, speribana tarcata.

In general, rizomii sunt cei care se utilizeaza in medicina naturista.

Obligeana actioneaza ca un stimulent al secretiilor gastrointestinale, carminativ, sedativ, usor hipnotic, diuretic cu eliminare de acid uric.

Radacina oligeanei  este un remediu si un calmant pentru sistemul nervos si cel cardiovascular, pentru curatirea intestinului de mucozitati si a stomacului cu secretii abundente, pentru metabolism scazut, lenevie intestinala, hidropizie, balonari stomacale si intestinale, colici, dereglari articulare si artrita, diaree, ulcer stomacal, hiperaciditate gastrica, anemie, stari de greata si de voma, cazuri de tulburari cronice de digestie.

 

Citește mai departe:Obligeana (Acorus calamus)

Osul iepurelui (Ononis spinosa)

osul-iepurelui

 

Radacina de osul iepurelui este intrebuintata in scopuri medicinale.

Planta, are o actiune diuretica, elimina toxinele din corp, este adjuvant in afectiunile renale.

Cu multi ani inainte, ceaiul din radacini de osul iepurelui calma durerile de rinichi, ceaiul din partile aeriene ale plantei calma durerile de stomac.

Osul iepurelui este considerat un remediu natural in tratamentul celor care sufera de retinerea apei in tesuturi si in cavitatile naturale ale organismului, favorizeaza eliminarea toxinelor din corp, trateaza reumatismul, bolile de piele cronice, bronsita, intoxicatiile, blenoragia, obezitatea, retentia urinara, stomatitele, ulceratiile bucale.

Citește mai departe:Osul iepurelui (Ononis...