Plante medicinale care incep cu litera ( P )

Plante medicinale si produse naturale necesare in tratamentul unor diverse afectiuni. Adoptati un stil de viata sanatos si natural.

paducelul crataegus monogyna 3papadia taraxacum officinale 3plamanarica mierea ursului Pulmonaria officinalis 2porumbarul prunus spinosa 1

Paducelul (Crataegus monogyna)

Paducelul (Crataegus monogyna)Paducelul este un arbust ale carui  proprietati curative au fost intrebuintate inca din cele mai vechi timpuri, capatand astfel diverse denumiri.

Cele mai cunoscute sunt: malai moale, gherghinar, maracine alb.

Citește mai departe:Paducelul (Crataegus monogyna)

Paltinul (Acer platanoides)

Paltinul (Acer platanoides)De la paltinul de camp este cunoscuta seva, care poate oferi ca ingredient la multe preparate ca: suc, gem, dulceata.

Ca remedii naturale se utilizeaza scoarta de paltin, florile, frunzele si fructele.

Citește mai departe:Paltinul (Acer platanoides)

Plamanarica (Pulmonaria officina...

mierea-ursuluiPlamanarica este o planta medicinala cunoscuta si sub numele de mierea ursului.

Proprietatile terapeutice ale acestei plante se datoreaza continutul de acizi (salicilic, galacturonic, palmitic, miristic, stearic) si de vitamina C, caroten si saruri minerale bogate in mangneziu.

Citește mai departe:Plamanarica (Pulmonaria...

Papadia (Taraxacum officinale)

Papadia (Taraxacum officinale)Papadia, planta ce infloreste in intervalul aprilie-mai pe mai toate suprafetele acoperite cu iarba a fost folosita inca din cele mai vechi timpuri pentru stimularea functiilor hepatice.

Denumirile populare ale papadiei sunt: cicoare, buha, floarea turcului, floarea-malaiului, lilicea, pui de gasca, parasita gainilor, crestatea.

Citește mai departe:Papadia (Taraxacum officinale)

Plopul negru (Populus nigra)

plopul-negruIn scopuri medicinale, de la plopul negru se folosesc mugurii.

Produsele din muguri folosite intern au o actiune astringenta, antiinflamatoare, antiseptica, cicatrizanta, diuretica, calmeaza inflamatiile cailor urinare.

Citește mai departe:Plopul negru (Populus nigra)

Patlagina ingusta si Patlagina l...

Patlagina ingusta si Patlagina lata (Plantago lanceolata si Plantago Major)Patlagina ingusta si Patlagina lata (Plantago lanceolata si Plantago Major)

Ambele specii de patlagina sunt recunoscute ca tratamente excelente in tratarea multor boli, inca din antichitate.

De-a lungul timpului, patlagina ingusta a capatat mai multe denumiri populare: minciuna, limba sarpelui, iarba taieturii etc.

Citește mai departe:Patlagina ingusta si...

Podbalul (Tussilago farfara)

Podbalul (Tussilago farfara)Florile si frunzele de podbal sunt foarte apreciate datorita calitatilor acestora de a vindeca in special tusea si mucoasele.

Cu mult timp in urma podbalul a cunoscut cateva intrebuintari terapeutice: reumatismul se vindeca cu ajutorul bailor la care se adaugau frunze de podbal, ranile si absele se vindecau prin aplicarea compreselor cu frunze crude de podbal.

Citește mai departe:Podbalul (Tussilago farfara)

Patrunjelul (Petroselinum crispu...

Patrunjelul (Petroselinum crispum)Patrunjelul este o planta considerata atat aliment, cat si medicament.

Patrunjelul este foarte bogat in vitamina C, depasind simtitor in acest sens portocala si varza.  

Patrunjelul a fost folosit in medicina inca din timpuri stravechi.

Citește mai departe:Patrunjelul (Petroselinum...

Porumbarul (Prunus spinosa)

Porumbarul (Prunus spinosa)Porumbarul reprezinta un arbust ale carei fructe si flori sunt utilizate in terapeutica naturista.

Utilizarea porumbarului este variata, principalele efecte benefice avandu-le asupra afectiunilor stomacului, echilibrand digestia si indepartand constipatia.

Citește mai departe:Porumbarul (Prunus spinosa)

Pelinul (Artemisa absinthium)

Pelinul (Artemisa absinthium)Pelinul reprezinta o planta medicinala foarte apreciata pentru calitatile ei terapeutice, inca din cele mai vechi timpuri.

Astfel, pelinul era utilizat pentru tratarea durerilor de cap, afectiunilor stomacului, eliminarea mirosului urat al gurii si vindecarea intepaturilor de albine.

Citește mai departe:Pelinul (Artemisa absinthium)

Porumbul (Zea Mays)

Porumbul (Zea Mays)Porumbul face parte din categoria alimentelor-medicamente.

Acesta este un bun energetic si hranitor pentru organismul uman. In prepararea remediilor naturale, se utilizeaza matasea porumbului.

Porumbul mai este cunoscut si sub denumirea de: cucuruz, papuse, malai.

Citește mai departe:Porumbul (Zea Mays)

Pinul montan (Pinus montana)

Pinul montan este un arbust considerat un remediu natural excelent, datorita proprietatilor lui vindecatoare in cazul multor afectiuni.

Pinul are rol de antiinflamator al cailor urinare, antireumatismal, antinflamator pentru aparatul respirator si cicatrizant.

In medicina naturista pentru prepararea produselor naturale din acest arbust se utilizeaza in special mugurii si rasina.

Citește mai departe:Pinul montan (Pinus montana)

Pufulita cu flori mici (Epilobiu...

Pufulita cu flori mici (Epilobium parviflorum)Pufulita cu flori mici, desi mentionata foarte rar in cartile de specialitate, aceasta constituie un remediu natural eficient utilizat de foarte multi ani de catre populatie.

Popular, pufulita cu flori mici se administra sub forma de ceai si trata durerile de cap, migrenele si calma starile de nervozitate.

Citește mai departe:Pufulita cu flori mici...

Pirul (Agropyron repens)

Pirul (Agropyron repens)Pirul este o planta ierboasa folosita ca remediu natural inca din cele mai vechi timpuri.

Cu multi ani inainte pirul era cunoscut pentru proprietatile lui terapeutice, mai ales in tratarea reumatismului, a frigurilor, sau a eruptiilor cutanate.

Citește mai departe:Pirul (Agropyron repens)