Plante medicinale care incep cu litera ( S )

Descoperiti efectele vindecatoare ale acestor plante medicinale asupra afectiunilor. Tratati-va natural cu ajutorul preparatelor naturale pe baza plantelor medicinale.

salcam robinia pseudacacia 1sclipeti potentilla erecta 2smochine fam moraceaespanzul helleborus purpurascens 2

Salcamul (Robinia pseudacacia)

salcamulSalcamul este un arbore cu multiple intrebuintari in medicina naturista, folosindu-se in special florile de salcam la praparatele naturale.

Salcamul scade aciditatea gastrica, avand si o actiune antispastica si efect colagog.

Florile se recomanda a se recolta in lunile mai-iunie.

Salcamul constituie un remediu natural in tratarea si vindecarea gastritelor, hiperaciditatii, ulcer gastroduodenal, arsuri la stomac, rani cauzate de arsuri (aplicarea pe zona afectata a florilor de salcam).

Citește mai departe:Salcamul (Robinia pseudacacia)

Salcia (Salix alba, Salix fragil...

Salcia (Salix alba, Salix fragilis, Salix purpurea)

Salcia este un arbore ce prefera umiditatea,  foarte apreciat in medicina naturista datorita proprietatile terapeutice extraordinare ale coajei sale (coaja trebuie recoltata in aprilie si octombrie). 

Citește mai departe:Salcia (Salix alba, Salix...

Spanzul (Helleborus purpurascens...

spanzIn tratamentele si preparatele naturiste se utilizeaza rizomul spanzului. Spanzul este o planta toxica, otravitoare.

Trebuie administrat numai sub indrumarea unui specialist, deoarece nerespectarea cantitatii si a modului de preparare a tratamentului pe baza de spanz poate cauza moartea.

Citește mai departe:Spanzul (Helleborus...

Salvia (Salvia officinalis)

Salvia (Salvia officinalis)Salvia este o planta medicinala, ce se dezvolta pe campii si povarnisuri.

Cunoscuta din cele mai vechi timpuri pentru efectele ei tamaduitoare, salvia este intrebuintata cu succes si in arta culinara, fiind o mirodenie foarte apreciata.

Denumirile populare ale salvei sunt: jale, jales, buruiana malcedului, salbie, salvie de campuri, salvie salbatica, serlai, salvir.

Citește mai departe:Salvia (Salvia officinalis)

Splinuta (Solidago vigaurea)

Splinuta (Solidago vigaurea)Splinuta reprezinta o planta medicinala recunoscuta pentru proprietatile ei terapeutice inca de acum foarte multi ani.

In trecut splinuta era utilizat la tratarea problemelor rinichilor, dar si problemelor urinale.

Aceasta se datoreaza efectului diuretic care favorizeaza eliminarea nisipului sau pietrei de la rinichi si de la vezica urinara.

Citește mai departe:Splinuta (Solidago vigaurea)

Sapunarita (Saponaria officinali...

sapunaritaSapunarita este folosita in terapeutica naturista datorita proprietatilor acesteia de cicatrizant, diuretic, antihelmintic, cologog, elimina toxinele din organism, are proprietati expectorante, mareste secretiile digestive, secretiile biliare, diminueaza tensiunea superficiala.

Sapunarita reprezinta un remediu natural utilizat in tratamentul diskineziilor biliare, bronsitelor, eczemelor, oxiurilor.

Citește mai departe:Sapunarita (Saponaria...

Stejarul (Quercus robur)

Stejarul (Quercus robur)Stejarul este un arbust a carui scoarta este utilizata ca remediu natural. Nu orice tip de scoarta poate fi intrebuintata in terapeutica naturista, aceasta trebuie aleasa cu grija, fara a prezenta crapaturi sau licheni. Scoarta de stejar este un excelent cicatrizant, antiseptic al florei microbiene, si hemeostatic.

Citește mai departe:Stejarul (Quercus robur)

Scaiul vanat (Energium planum)

scaiulScaiul vanat este o planta medicinala de culoare albastruie cu diferite efecte asupra organismului:  fluidifica secretiile bronhice, are o actiune diuretica, expectoranta, antispastic bronhic, elimina secretiile bronhice.

Citește mai departe:Scaiul vanat (Energium planum)

Sulfina (Melilotus officinalis)

sulfinaSulfina reprezinta o planta medicinala apreciata in terapeutica naturista pentru proprietatile ei de expectorant, emolient, sedativ, stimulent al regenerarii celulei hepatice, diuretic, antiseptic (renal), antihipertensiv. La prepararea produselor naturale pe baza de sulfina se folosesc florile de sulfina.

Citește mai departe:Sulfina (Melilotus...

Schinelul (Cnicus benedictus)

schinelul cnicus benedictusSchinelul este o planta medicinala apreciata datorita  proprietatilor terapeutice: stimuleaza secretiile gastrice, este tonic, depurativ, febrifug, stimuleaza pofta de mancare, este antiseptic, trofic si cicatrizant.

Schinelul este un remediu natural utilizat in tratamentul hipoaciditatii gastrice, anorexiei, tulburarilor digestive, bolilor de ficat, bolilor cailor respiratorii, afectiunilor stomacului, arsurilor, degeraturilor.

Citește mai departe:Schinelul (Cnicus benedictus)

Sunatoarea (Hypericum perforatum...

Sunatoarea (Hypericum perforatum)Sunatoarea este o planta medicinala foarte cunoscuta pentru actiunea ei antiseptica, astringenta si cicatrizanta asupra organismului uman.

De asemenea, sunatoarea are si o actiune calmanta, dezintectanta si antiinflamatoare (gingival). Sunatoarea mai este cunoscuta sub denumirea populara de pojarnita.

Citește mai departe:Sunatoarea (Hypericum...

Socul (Sambucus nigra)

Socul (Sambucus nigra)Socul este un arbust a carui utilizare acopera si sfera alimentara si pe cea medicinala.

Aproape toata partile componente ale acestui arbust au proprietati tamaduitoare.

Cele mai utilizate sunt florile (diuretice, sudorifice, pectorale, usor laxative) si fructele (antinevralgice, laxativ, vitaminizant), urmate indeaproape de frunze (purgative si laxative) si scoarta (continut bogat de substante diuretice si anti-endematoase).

Citește mai departe:Socul (Sambucus nigra)

Susanul (Sesanum Indicum)

Susanul (Sesanum Indicum)Susanul este o planta ale carei seminte sunt utilizate in preparate naturale, ca remedii impotriva unor afectiuni.

Susanul este adesea cunoscut pentru intrebuintarea lui la produsele de patiserie.

Atat semintele de susan cat si frunzele pot fi utilizate ca remedii naturale.

Citește mai departe:Susanul (Sesanum Indicum)

Sovarvul (Origanum vulgare)

Sovarvul (Origanum vulgare)Sovarvul este o planta medicinala ce are o actiune antiseptica asupra organismului, expectoranta dar si antispastica asupra musculaturii netede, sedativa asupra sistemului nervos central, actiune tonic-amara, astringenta, sedativa asupra centrilor respiratori, fluidifica secretiile bronhice.

Citește mai departe:Sovarvul (Origanum vulgare)