Plante medicinale care incep cu litera ( T )

Plante medicinale cu puteri terapeutice extraordinare. Descoperiti ce tratamente naturiste pe baza acestor plante medicinale pot fi utilizate in vindecarea afectiunilor.

talpa gastii leonurus sibiricus 3traista ciobanului capsella bursa pastoristrandafir rosa 2telina apium graveolens 1

Talpa Gastii (Leonorus cardica)

Talpa Gastii (Leonorus cardica)Talpa gastii este o planta ierboasa, consacrata in medicina naturista datorita vindecarii afectiunilor cardiace.

De-a lungul timpului talpa gastii a capatat mai multe denumiri populare, si anume: iarba flocoasa, somnisor, coada leului, creasta cocosului, laba lupului, catusnita, ciorvana, cione, lingorica, talpa lupului.

In trecut talpa gastii avea un rol important in echilibrarea sanatatii oamenilor.

Citește mai departe:Talpa Gastii (Leonorus...

Tataneasa (Symphytum officinale)

Tataneasa (Symphytum officinale)Tataneasa este o planta medicinala ce infloreste vara si care se gaseste in special in zonele cu umezeala.

Denumirile populare ale acestei plante ierboase sunt: iarba lui Tatin, gavat, lutatina, nadai, radacina neagra, tacin, barba tatei, mierea urslui, iarba baloasa.

Citește mai departe:Tataneasa (Symphytum...

Trandafirul (Rosa centifolia, Ro...

trandafirulTrandafirul de dulceata (Rosa centifolia) si trandafirul de Damasc (Rosa Damascena) sunt plante cu deosebita utilizare in medicina naturista.

Astfel, in scop medicinal se folosesc petalele trandafirilor.

Citește mai departe:Trandafirul (Rosa...

Teiul (Tilia sp.)

Teiul (Tilia sp.)Teiul este un arbore ale carui flori sunt utilizate cu succes in medicina naturista. In trecut teiul a avut mai multe intrebuintari populare: ceai de tei (tuse, astm, bronista, afectiuni pulmonare), bai cu ramuri de tei (reumatism), apa in care s-a pus carbune de tei pisat (femeile care au mari pierderi de sange).

Citește mai departe:Teiul (Tilia sp.)

Trei Frati Patati (Viola tricolo...

Trei Frati Patati (Viola tricolor)Trei Frati Patati este o planta extrem de apreciata pentru proprietatile ei terapeutice, in tratarea numeroaselor afectiuni.

Trei Frati Patati se mai gaseste si sub denumirile de: albastrele, panselute de camp, catifelute, micsunele, toporas, gusa gainii etc.

Citește mai departe:Trei Frati Patati (Viola...

Telina (Apium graveolens)

telinaTelina a fost cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile ei vindecatoare, mai ales asupra sistemului nervos.

De la aceasta planta in prepararea remediilor naturale se folosesc frunzele, capatana si semintele.

Telina reprezinta unul din alimentele afrodisiace (astfel in trecut aceasta era servita la nunti...pentru noaptea nuntii).

Citește mai departe:Telina (Apium graveolens)

Troscotul (Polygonum aviculare)

troscotTroscotul reprezinta o planta medicinala apreciata ca remediu natural pentru numeroase afectiuni, datorita proprietatii acestuia de astringent, remineralizant, cicatrizant, hemeostatic, tonic-aperitiv, diuretic.

Citește mai departe:Troscotul (Polygonum...

Tintaura (Centaurium umbellatum)

tintauraaProprietatile terapeutice ale tintaurei au fost cunoscute inca din timpuri stravechi.

Astfel, in trecut tintaura era utilizata la tratarea gripei, racelii, durerilor de stomac, frigurilor, febrei.

De asemenea, tintaura stimuleaza secretiile gastrointestinale, este un bun vermifug, febrifug si coleretic-colagog.

Citește mai departe:Tintaura (Centaurium...

Turita mare (Agrimonia eupatoria...

turita mare agrimonia eupatoriaTurita mare a fost considerata remediu natural inca din timpuri stravechi, fiind apreciata pentru proprietatile ei de diuretic-depurativ, antidiareic, antihemoragic, antiseptic, precum si datorita continutului de vitamina C si K.

In medicina populara, turita mare era utilizata in vindecarea bolilor de rinichi, tuberculoza, afectiuni ale cavitatii bucale, gingivite, stomatite.

Citește mai departe:Turita mare (Agrimonia...

Traista ciobanului (Capsella bur...

Traista ciobanului (Capsella bursa pastoris)Traista ciobanului este o planta medicinala a carei folosire in medicina naturista a debutat inca din cele mai vechi timpuri.

La prepararea produselor medicinale se foloseste partea aeriana a plantei. In medicina populara traista ciobanului se folosea pentru tratarea frigurilor (ceaiul din tulpini florifere), in afectiunile cailor urinare, in stoparea pierderilor de sange.

Citește mai departe:Traista ciobanului...