Traista ciobanului (Capsella bursa pastoris)

traista-ciobanului

Traista ciobanului este o planta medicinala a carei folosire in medicina naturista a debutat inca din cele mai vechi timpuri.

La prepararea produselor medicinale se foloseste partea aeriana a plantei. In medicina populara traista ciobanului se folosea pentru tratarea frigurilor (ceaiul din tulpini florifere), in afectiunile cailor urinare, in stoparea pierderilor de sange.

Traista ciobanului prezinta proprietati astringente fiind foarte utilizata in diaree (pentru marirea efectului se recomanda asociarea cu coada calului), in reglarea fluxului menstrual si a tensiunii arteriale, in arteroscleroza, boli de rinichi si angina pectorala, oprirea hemoragiilor pulmonare, ale stomacului, ale uterului, tratarea insuficientei cardiace.

Bolile specifice femeilor isi gasesc vindecarea cu traista ciobanului. Astfel, pentru tratarea inflamatiei sanilor se folosesc comprese cu traista ciobanului (plante trebuie incalzita inainte deasupra unei oale cu abur), in dereglari mestruale si hemoragii puternice (ceai din traista ciobanului), in inflamatii, menopauza (ceai de traista ciobanului).

De asemenea si bolile specifice barbatilor isi gasesc tratarea cu traista ciobanului.

Esenta din traista ciobanului vindeca atrofia musculara si hernia inghinala daca este folosita sub forma de frictiuni, hemoroizii pot fi tratati cu ceai din traista ciobanului.

Tratamente naturale cu traista ciobanului:

Tinctura din traista ciobanului este considerata un remediu excelent in tratarea dismenoreei, prolapsul uterin. Aceasta tinctura se prepara din traista ciobanului bine maruntita macerata o saptamana in 100 ml de alcool.

Ceaiul din traista ciobanului este recomandat in tratarea hemoragiilor de orice fel, reglarea tensiunii arteriale, diaree benigna, hemoragii uterine.

Alte articole din aceeasi categorie