Plante medicinale care incep cu litera ( U )

Plante medicinale, ce n-ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra datorita proprietatilor terapeutice pe care le poseda: antibiotic, depurativ, extectorant etc.

urzica urtica dioica 1usturoi allium sativum 4

Ungurasul (Marrubium vulgare)

Ungurasul  (Marrubium vulgare)Ungurasul este o planta medicinala, europeana, apreciata in cercul terapiilor naturiste datorita efectelor vindecatoare pe care le are asupra tuberculozei si malariei.

De-a lungul timpului, si in functie de zonele unde se gaseste, ungurasul a capatat cateva denumiri populare. Cele mai cunoscute sunt: catusnica, voronic, unsuroasa, smeita, baltura, voronica etc.

Citește mai departe:Ungurasul (Marrubium vulgare)

Urzica (Urtica dioica)

Urzica (Urtica dioica)Urzica este o planta ce poate fi folosita cu succes ca remediu depurativ, avand o actiune benefica asupra pancreasului si inflamatiilor cailor urinare.

Aceasta planta are o larga dispunere in majoritatea unitatilor geografice, capatand astfel alte denumiri: urzica creata, urzica mare, urzica de padure.

Urzica stimuleaza secretiile gastrice, intestinale, pancreatice, stimuland pofta de mancare si vindecand insuficientele gastrointestinale.

Citește mai departe:Urzica (Urtica dioica)

Usturoiul (Allium sativum)

Usturoiul (Allium sativum)Usturoiul este o planta medicinala, inzestrata cu impresionante proprietati terapeutice uimindu-i pe medicii din intreaga lume.

In Antichitate usturoiul era utilizat pentru dezvoltarea muschilor si ca antidot contra muscaturilor de vipera. Usturoiul contine alicina, ceea ce il face un uimitor bactericid, avand capacitatea de a usura circulatia sangelui.

Citește mai departe:Usturoiul (Allium sativum)

Urzica moarta (Lamium album)

Urzica moarta (Lamium album)Urzica moarta este o planta medicinala, eficienta in diferita tratamente datorita principiilor active si actiunilor binefacatoare pe care le are asupra organismului uman.

De la urzica moarta sunt utilizate in principal florile. Numele de "moarta" provine de perisorii pe care-i detine, si care ustura.

Urzica moarta de-a lungul timpului a capatat mai multe denumiri populare: urzica alba, mierea ursului, fata matei, urzica creata, sugel alb, urzica surda etc.

Oamenii s-au folosit in decursul timpului de proprietatile tamaduitoare ale urzicii moarte pentru tratarea multor afectiuni ce amenintau organismul uman.

Citește mai departe:Urzica moarta (Lamium album)