Urzica moarta (Lamium album)

urzica-moarta

Urzica moarta este o planta medicinala, eficienta in diferita tratamente datorita principiilor active si actiunilor binefacatoare pe care le are asupra organismului uman.

De la urzica moarta sunt utilizate in principal florile. Numele de "moarta" provine de perisorii pe care-i detine, si care ustura.

Urzica moarta de-a lungul timpului a capatat mai multe denumiri populare: urzica alba, mierea ursului, fata matei, urzica creata, sugel alb, urzica surda etc.

Oamenii s-au folosit in decursul timpului de proprietatile tamaduitoare ale urzicii moarte pentru tratarea multor afectiuni ce amenintau organismul uman.

Popular, urzica moarta era utilizata pentru vindecare tusei, gripei, racelii, boli de piept (ceai din frunze de urzica moarta), reumatism (urzica moarta fiarta in vin), leucoree, inflamatiile prostatei (infuzie de urzica moarta).

Majoritatea specialistilor medicinei naturiste recomanda folosirea urzicii moarte in tratarea si vindecarea bolilor aparatului genito-urinar, anexitei, inflamatiilor uterului, spasmelor uterine, prostatei, hipertrofiei de prostata, tulburarilor si durerilor menstruale, starilor de nervozitate datorita instalarii menopauzei, bolilor renale grave, usturimilor la urinat, retentiei urinare.

Tratamente naturale cu urzica moarta:

Daca se beau doua cani de ceai din urzica moarta pe zi (una dimineata si una dupa-amiaza) pacientii se pot trata si vindeca de prostata, dismenoree, stari de nervozitate din perioada de menstruatie, afectiuni respiratorii, hemoragii, diaree, sangerari nazale.

Ca uz eztern ceaiul din urzica moarta se poate utiliza sub foarma de bai, spalaturi si comprese: abcese, ulceratii ale pielii, eczeme, leucoree (spalaturi vaginale).

Pacientelor care au probleme cu ovare sau uterul li se recomanda baile de sezut cu urzica moarta. Aceste bai sunt recomandate si celor care doresc tratarea paraliziilor vezicale, nefritelor.

Alte articole din aceeasi categorie