Publicitate

Greenly Magazine | Revista ta de mediu

Usturoiul (Allium sativum)


Usturoiul (Allium sativum)Usturoiul este o planta medicinala, inzestrata cu impresionante proprietati terapeutice uimindu-i pe medicii din intreaga lume.

In Antichitate usturoiul era utilizat pentru dezvoltarea muschilor si ca antidot contra muscaturilor de vipera. Usturoiul contine alicina, ceea ce il face un uimitor bactericid, avand capacitatea de a usura circulatia sangelui.

Usturoiul a cunoscut de-a lungul timpului mai multe utilizari: in tratarea hipertensiunii arteriale, viermilor intestinali, gripei, bronsitei, racelii, este stimulativ pentru barbati, tratarea bronsitelor, are efect anticancerigen ( in cancerul de stomac si colon), trateaza "otravuri" ca: trigliceridele, colesterol, este considerat important dezinfectant al cailor respiratorii, combate fermentatiile intestinale, la fumatori usureaza expectoratia, ajuta la scaderea cantitatii de zahar din organism, tratarea lipsei poftei de mancare, digestia lenta, stimuleaza sistemul imunitar, curata intestinele, trateaza arterioscleroza, hipertensiune arteriala, trateaza plagile deschise, negii, bataturile, tumorile.

Tratamente naturale cu usturoi:

Consumul de usturoi crud vindeca durerile de cap, insomnia, guta si diabetul zaharat.

Sucul de usturoi este foarte util in vindecarea crizelor de astm. Sucul de usturoi mai este folosit si in eliminarea viermilor intestinali si dezinfectarea plagilor.

Usturoiul este folosit la tratarea scabiei si cheliei. Astfel pe locurile afectate se fac frictiuni cu un amestec rezultat din o parte usturoi si doua parti ulei camforat. Tot cu acest amestec se trateaza si astenia.

De asemenea usturoiul se incadreaza si in compozitia unui ceai pentru tratarea impotentei. In acest sens se recomanda a se bea 2 cani zilnic din ceaiul preparat astfel: usturoi zdrobit, frunze de menta si frunze de cimbru.

Pentru depurarea sangelui se recomanda a se pisa doi catei de usturoi, dupa care se acopera cu ulei de masline si cateva frunze de patrunjel. Amestecul se lasa pana a doua zi. La micul dejun acest amestec se mananca pe o felie de paine pentru un efect de succes.


Alte articole din aceeasi categorie:

Urzica moarta (Lamium album) (afisari: 23164)

Ungurasul (Marrubium vulgare) (afisari: 9947)

Urzica (Urtica dioica) (afisari: 10392)