Plante medicinale care incep cu litera ( V )

Plante medicinale necesare in tratamentul afectiunilor si bolilor. Descoperiti calitatile terapeutice pe care acestea le poseda.

valeriana valeriana officinalis 1varza 2vascvita de vie vitis vinifera 2

Valeriana (Valeriana officinalis...

Valeriana (Valeriana officinalis)Valeriana este o planta medicinala care se bucura de o mare apreciere in medicina naturista.

Valeriana este in special prescrisa pentru tratarea afectiunilor specifice femeilor.

Denumirile populare ale acestei plante sunt: odolean, iarba pisicii, gusa porumbelului. Valeriana este un bun calmant, avand efecte binefacatoare in tratarea durerilor de cap.

Citește mai departe:Valeriana (Valeriana...

Varza alba (Brassica oleracea)

Varza alba (Brassica oleracea)Varza alba este o planta ale carei calitati terapeutice au fost descoperite inca din antichitate si utilizate de foarte multe popoare.

Cea mai cunoscuta utilizare a verzei inca din cele mai vezhi timpuri este tratarea persoanelor aflate in stare de ebrietate.

Citește mai departe:Varza alba (Brassica oleracea)

Vinarita (Galium odorata)

Vinarita (Galium odorata)Vinarita este o planta medicinala apreciata ca remediu natural pentru multe afectiuni, datorita proprietatii de calmant, diuretic, antiseptic.

Vinarita a fost cunoscuta inca din timpuri stravechi, fiind intrebuintata ca tonic pentru inima si ficat, dar si in calmarea starilor de nervozitate, a tahicardiilor, si echilibrarea pulsului si alungarea insomniilor.

Citește mai departe:Vinarita (Galium odorata)

Vascul (Viscum album)

Vascul (Viscum album)Vascul reprezinta o planta medicinala apreciata datorita proprietatilor ei tamaduitoare: antispasmodic, hipotensor accentuat, vasodilator accentuat.

Cu multi ani in urma, vascul era intrebuintat impotriva tensiunii arteriale (infuzie de frunze de vasc + flori de paducel + pir), tratarea reumatismului, astmului, tuberculozei pulmonare, epilepsiei.

Citește mai departe:Vascul (Viscum album)

Visinul (Prunus cerasus)

Visinul (Cesarum avium)Visinul este un pom fructifer, apreciat in medicina naturista datorita proprietatilor tamaduitoare.

In terapeutica naturista sunt recomandate coditele de visine si visinele coapte.

Principalii constituenti ai visinului sunt: sarurile de potasiu, taninurile catehice, flavonoide, avand asupra organismului uman o actiune antiinflamatoare, antidiareica etc.

Citește mai departe:Visinul (Prunus cerasus)

Ventrilica (Veronica officinalis...

Ventrilica (Veronica officinalis)Ventrilica este o planta medicinala ce se dezvolta in locurile care au suferit defrisari, soluri uscate dar si pe langa garduri, tufisuri, santuri.

Denumirile populare ale ventricai sunt: buruiana de perit, saparlita, leacul atotputernic, matrice, ventricea, stratorica, leacul tuturor relelor.

Citește mai departe:Ventrilica (Veronica...

Vita de vie (Vitis vinifera)

Vita de vie (Vitis vinifera)Vita de vie are o actiune depurativa, diuretica, contribuie la scaderea colesterolului in sange, este eficienta in tratarea obezitatii, armonizeaza metabolismul.

Sucul de struguri verzi (necopti) ajuta la tratarea anginelor, stomatitelor, indepartarea starilor febrile.

Citește mai departe:Vita de vie (Vitis vinifera)

Verbina (Verbena officinalis)

Verbina (Verbena officinalis)Verbina este o planta medicinala mai rar utilizata in terapiile naturiste, dar foarte eficienta asupra unor afectiuni ale organismului uman.

Verbina este cunoscuta inca din antichitate, fiind de atunci folosita pentru vindecarea durerilor de cap.

Citește mai departe:Verbina (Verbena officinalis)

Volbura (Convolvus arvensis)

Volbura (Convolvus arvensis)Volbura este o planta medicinala ce contine si vitamina C, fiind apreciata ca laxativ, colagog, coleretic-colagog.

In medicina populara, volbura era utilizata pe post de tratament impotriva ranilor, negilor, ulcerului gastric, tusei, racelii.

Astazi volbura cunoaste utilizari si in tratarea constipatiei, colecistitei, afectiunilor hepatice, balonarilor, crampelor intestinale, avand rolul de a mari secretia biliara.

Citește mai departe:Volbura (Convolvus arvensis)