Colesterolul - remedii naturiste

Sfaturi pentru un colesterol normal

La orice varsta un nivel ridicat al colesterolului ne poate cauza neplaceri.  Nivelul colesterolului fluctueaza in functie de ceea ce mancam. De exemplu, o dieta saraca in grasimi si bogata in fibre va conduce la normalizarea nivelului colesterolului.

Este important de retinut ca fibrele vegetale consumate regulat, duc la scaderea valorii colesterolului.

In acest sens, este indicat sa consumam zilnic cereale, fructe, legume, dar si fructe uscate ca: prune, curmale, caise, stafide, smochine. Pestele (scrumbia, somon) este un aliment care consumat va ajuta la prevenirea tulburarilor cardiovasculare.

Important este sa bem in fiecare zi cel putin 2 litri de apa, pentru ca fibrele alimentare sa actioneze corect. Trebuie evitat consumul de ou (in special galbenus), branzeturi fermentate, lapte nedegresat, deoarece acestea pot duce la cresterea semnificativa a colesterolului.

Lecitina de soia este cea mai eficienta in scaderea colesterolului.

Nu doar alimentatia este importanta in reducerea colesterolului, ci si evitarea unor activitati precum: fumatul, consumarea excesiva a alcoolului, precum si practicarea unor alte activitati (de exemplu exercitiile fizice, mersul de jos, si orice alt tip de activitate sportiva).

Principalele cauze ale colesterolului ridicat sunt:

  • dieta zilnica (bogata in grasimi);
  • greutatea corporala (obezitatea poate creste nivelul colesterolului in sange);
  • lipsa exercitiilor fizice
  • varsta

Pentru evitarea "colesterolului rau" trebuie sa tinem cont de urmatoarele sfaturi:

  •  mananca mai putina carne, sosuri, galbenusuri de oua si produse lactate;
  •  evita grasimile de origine animala in special grasimile din margarina sau ulei;
  •  mananca multe fibre, acestea vor ajuta la descresterea nivelului colesterolului;
  •  mananca multe fructe si cereale integrale.
  • De asemenea este important de retinut ca nivelul colesterolului poate fi redus cu ajutorul coacazelor. Acestea au rolul de a curata peretii arterelor si de a echilibra colesterolul. Pentru aceasta, este recomandat a se consuma coacaze sub orice forma. Ele sunt sarace in calorii si o buna sursa de potasiu pentru organism.

Pentru scaderea nivelului colesterolului se mai recomanda consumul de: lamai, arahide, masline, morcovi, cirese, capsuni, patrunjel, papadie, afine, fasole etc.

 

Pentru aceasta afectiune va recomandam

Ceaiul din plante medicinale pentru colesterol marit!

Comanda acum ceaiul pentru colesterol!