Publicitate

Greenly Magazine | Revista ta de mediu

Proaste obiceiuri


Proaste obiceiuri care afecteaza starea de sanatate:

1. Gustarile sarate si dulci dintre mese (popcorn, cipsuri, briose, bauturi acidulate, ciocolata etc.)

- aceste gustari inseamna un surplus de aproximativ 1500 calorii pe zi;

- pentru a rezista tentatiei de a manca intre mese incercati sa beti 1 pahar de apa. Apa nu contine nici o calorie si nu necesita nici un efort de digestie;

Calorii din gustari:

bara verdecafea cu zahar: 75 calorii;

gogoasa cu gem: 255 calorii;

sucuri dulci: 140 calorii;

biscuiti: 350 calorii;

un baton de ciocolata: 295 calories.

2. Consumul ridicat de sare

- sarea este alcatuita din 2 minerale: sodiu si clor;

Sarea din alimentele naturale:

bara verdeun mar proaspat contine 5 mg de sare;

un cartof proaspat contine 20 mg de sare;

o rosie proaspata contine 35 mg de sare;

o cana de lapte contine 300 mg de sare.

Sarea din alimentele procesate:

bara_verdeo felie de placinta de mere contine 500 mg de sare;

140 g de cartofi prajiti contin 3500 mg de sare;

2 felii de branza contin 2050 mg de sare.

3. Consumul ridicat de zahar

bara_verdezaharul are un rol negativ in alimentatie, avand drept consecinte: ingrasarea dar si oboseala, diabet, gastrita, ulcer, carii dentare si boli coronariene;

zaharul care se gaseste in fructe si legume este suficient pentru necesarul de care organismul nostru are nevoie.

4. Consumul de alimente fainoase

bara_verdecartoful: acesta contine vitamine si minerale, dar cand este gatit isi pierde calitatile. Cartofii prajiti contin carbohidrati si lipide la fel ca painea si untul.

orezul alb prelucrat nu mai contine nici un nutrient, cu exceptia amidonului. 

pastele trebuie excluse din alimentatie, Ele contin grasimi din: unt, oua, branza si ulei.


Alte articole din aceeasi categorie:

Cum sa slabesti in mod sanatos (afisari: 1554)

Diabetul zaharat: o boală grava? (afisari: 1121)

Streptococul auriu: simptome si tratament (afisari: 16685)

Afectiunile sezonului rece. Cum le tratam? (afisari: 2483)

Natura si organismul uman (afisari: 1868)