Alte legume si fructe

Descoperiti puterea vindecatoare a legumelor si fructelor, precum si tratamentele naturiste pe baza preparatelor naturale obtinute din legume si fructe.

cartoful solanum tuberosum 1castravete cucumis sativus 1para pirus communis 5gulie brassica oleracea 2

Cartoful (Fam. Solanaceae)

Cartoful (Fam. Solanaceae)Chiar daca fructele acestei legume sunt toxice, tuberculii sunt adevaratati dezintoxicanti ai organismului. Datorita continutului ridicat de potasiu, cartoful este recomandat in litiaza urinara si vezicala.

Cartoful este bogat in vitamina A, B, C, magneziu, acid citric si altele care ii confera o mare importanta ca remediu natural in tratamentul multor afectiuni.

Cartoful mai este utilizat si la vindecarea gastritei, ulcerului, sunt recomandati in tratarea obezitatii (cartofii ingrasa daca sunt asociati cu preparate ce contin grasimi).

Citește mai departe:Cartoful (Fam. Solanaceae)

Castravetele (Fam. Cucurbitaceae...

Castravetele (Fam. Cucurbitaceae)Castravetele contine foarte multa apa (peste 90%, este o importanta sursa de apa pentru organismul uman), vitamine si o valoare energetica foarte scazuta.

Aceasta leguma este considerata un remediu natural in tratarea si vindecarea unor diverse afectiuni: reumatism, guta, este laxativ, calmeaza colicile, intoxicatii, iritatii ale intestinelor, iritatiile pielii datorita proprietatii sale de antiinflamator, arsuri solare, ajuta la eliminarea deseurilor din organism.

Citește mai departe:Castravetele (Fam....

Parul (Pirus communis)

Parul (Pirus communis)Fructele parului sunt apreciate pentru calitatile lui terapeutice, acestea fiind nutritive, laxative, diuretice, depurative si astringente.

Perele sunt cunoscute pentru intrebuintarea lor in afectiunile urinare, reumatism si guta.

Citește mai departe:Parul (Pirus communis)

Conopida (Brassica Oleracea)

Conopida (Brassica Oleracea)Conopida este o leguma utilizata des in prepararea mancarurilor si apreciata pentru calitatile ei terapeutice.

Aceasta contine foarte multa apa, calciu, vitamine (A, B1, B6, C, K, PP) dar si saruri minerale si microelemente.

Citește mai departe:Conopida (Brassica Oleracea)

Pepenele galben (Fam. Curcubitac...

Pepenele galben (Fam. Curcubitaceae)Pepenele galben este considerat un remediu natural in tratamentul:

- constipatiei (se recomanda a se bea suc proaspat de pepene verde ), avand un excelent efect laxativ,

Citește mai departe:Pepenele galben (Fam....

Dovlecelul (Curcubita Pepo)

Dovlecelul contine vitamine, calciu, fosfor, fiind astfel utilizat in tratamentul diverselor afectiuni. Atat pulpa cat si semintele dovlecelului sunt recomandate ca remedii naturale.

Semintele dovlecelului au proprietati antihelmintice, fiind recomandate indeosebi contra viermilor intestinali,  calmante asupra afectiunilor prostatei si catarurilor urinare, dar si sedatice si pectorale (recomandate in tratarea bronsitelor si laringitelor).

Citește mai departe:Dovlecelul (Curcubita Pepo)

Pepenele verde (Fam. Curcubitace...

Pepenele verde (Fam. Curcubitaceae)Pepenele verde reprezinta un remediu natural pentru multe afectiuni, in principal datorita continutul mare de apa (peste 90%), si vitamine: A, B si C.

Principala proprietate a pepenelui verde este diuretica, fiind recomandat cu succes in afectiuni ale rinichilor, vezicii urinare si guta.

Citește mai departe:Pepenele verde (Fam....

Gulia (Fam. Brassicaceae Crucife...

Gulia (Fam. Brassicaceae Cruciferae)Este important ca in alimentatia noastra sa fie inclusa gulia atat datorita calitatilor ei terapeutice, cat si datorita continutului de vitamine, fier, calciu, saruri minerale.

Gulia este recomandata in tratarea unor diverse afectiuni datorita calitatilor terapeutice, printre care cele mai cunoscute sunt: guliile au proprietati antidiareice, revitalizante, emoliente, pectorale, racoritoare, diuretice.

Citește mai departe:Gulia (Fam. Brassicaceae...

Prazul (Fam Liliaceae)

Prazul (Fam Liliaceae)

Prazul este apreciat in medicina naturista pentru proprietatile lui terapeutice, fiind un bun emolient.

Prazul este recomandat in tratarea si vindecarea:

bara_verde- afectiunilor respiratorii,

- tusei,

- raguselii,

- faringitei (sirop preparat din decoct de praz).

Citește mai departe:Prazul (Fam Liliaceae)

Leustean (Fam. Apiaceae Umbellif...

Leustean (Fam. Apiaceae Umbelliferae)Leusteanul reprezinta o leguma cu dubla utilizare: aliment-medicament. Acesta poate fi utilizat atat in alimentatie, preparate culinare pe post de condiment, cat si in vindecarea unor afectiuni datorita calitatilor terapeutice extraordinare pe are le poseda.

Citește mai departe:Leustean (Fam. Apiaceae...

Rosiile (Fam. Solanaceae)

Rosiile (Fam. Solanaceae)Rosiile sau tomatele ocupa un rol foarte important in alimentatia noastra, deoarece au calitati terapeutice care ne ajuta sa indepartam si sa prevenim numeroase afectiuni.  

Tomatele sunt consumate in special pentru reducerea vascozitatii sangelui.

Citește mai departe:Rosiile (Fam. Solanaceae)

Mararul (Fam Apiaceae - Umbellif...

Mararul (Fam Apiaceae - Umbelliferae)Mararul contine vitamine (A, B, C), potasiu, iar partile lui componente (radacini, frunze, seminte) sunt utilizate ca remedii naturale in tratamentul multor afectiuni.

Mararul este apreciat pentru proprietatile lui terapeutice extraordinare:

Citește mai departe:Mararul (Fam Apiaceae -...

Vanata (Solanum melongena)

vanata_solanum_melongenaVanata (Solanum melongena) reprezinta o leguma foarte apreciata atat in domeniul culinar, cat si in terapeutica naturista.

 Efectele vindecatoare ale vinetelor au fost cunoscute cu foarte multi ani in urma, cand acestea erau utilizate cu succes in tratamentul hemoroizilor (cataplasme cu frunze de vanata).

 

Citește mai departe:Vanata (Solanum melongena)