Cartoful (Fam. Solanaceae)

cartoful

Chiar daca fructele acestei legume sunt toxice, tuberculii sunt adevaratati dezintoxicanti ai organismului. Datorita continutului ridicat de potasiu, cartoful este recomandat in litiaza urinara si vezicala.

Cartoful este bogat in vitamina A, B, C, magneziu, acid citric si altele care ii confera o mare importanta ca remediu natural in tratamentul multor afectiuni.

Cartoful mai este utilizat si la vindecarea gastritei, ulcerului, sunt recomandati in tratarea obezitatii (cartofii ingrasa daca sunt asociati cu preparate ce contin grasimi).

Se recomanda a se consuma fierti sau copti pentru obtinerea unor rezultate binefacatoare asupra organismului uman.

Cartoful mai poate fi intrebuintat si la calmarea iritatiilor pielii si in insolatii. Sucul de cartofi se recomanda cu succes in tratarea afectiunilor gastrice. Tusea poate fi combatuta daca se fac inhalatii cu aburul rezultat de la fieberea unor cartofi sau cu ajutorul infuziei din frunze de cartofi.