Castravetele (Fam. Cucurbitaceae)

castravete

Castravetele contine foarte multa apa (peste 90%, este o importanta sursa de apa pentru organismul uman), vitamine si o valoare energetica foarte scazuta.

Aceasta leguma este considerata un remediu natural in tratarea si vindecarea unor diverse afectiuni: reumatismguta, este laxativ, calmeaza colicile, intoxicatii, iritatii ale intestinelor, iritatiile pielii datorita proprietatii sale de antiinflamator, arsuri solare, ajuta la eliminarea deseurilor din organism.

Semintele de castravete pot fi intrebuintate la tratarea tusei.

Castravetele poate fi folosit si in ingrijirea oricarui tip de ten, ajutand la catifelarea pielii si la prevenirea si tratarea ridurilor.

Castravetele se recomanda a se consuma crud sau sub forma de suc pentru a-si indeplini proprietatile terapeutice. Din seminte se poate preparat un decoct, foarte util in calmarea tusei. Din decoctul de seminte de castravete trebuie sa se bea in fiecare zi doua cani.