Catina alba (Fam. Elaeagnaceae)

catina alba

Catina alba este apreciata pentru proprietatile terapeutice ale fructelor. Acestea sunt adevarate energizante pentru organism, proprietate acordata de continutul ridicat in vitamine, minerale, fier, fosfor, calciu, magneziu, fiind recomandate si in tratarea avitaminozei.

Aceste fructe sunt foarte eficiente pentru ameliorarea starii pacientilor ce trec printr-o stare de convalescenta, celor anemici, sau celor aflati intr-o stare de slabiciune (de la copii, pana la batrani), contra obezitatii, in dietele de slabire.

Fructele de catina reprezinta un remediu natural si in tratamentul afectiunilor aparatului circulator.

Ceaiul preparat din catina alba este foarte eficient in tratarea diareei, reumatismului. Daca acest ceai este amestecat si cu macese, se va obtine un efect revitalizant asupra organismului si de refacere a pielii.

Uleiul de catina alba este recomandat in tratarea afectiunilor pielii.