Fructe exotice

Descoperiti ce proprietati terapeutice au fructele exotice si care sunt tratamentele naturiste care ajuta la vindecarea diverselor afectiuni.

bananier 1ananasul ananas comosus 2maslin olea europaea 2jumatate portocala

Ananasul (Fam. Bromeliaceae)

Ananasul (Fam. Bromeliaceae)Fructele de ananas sunt adevarate remedii naturale, calitate ofera in principal de compozitia acestora: vitamina C, apa, acizi organici, fibre vegetale, saruri minerale.

Fructul ananasului se recomanda in tratarea urmatoarelor afectiuni:

Citește mai departe:Ananasul (Fam. Bromeliaceae)

Bananierul (Fam. Musaceae)

Bananierul (Fam. Musaceae)Banana este un fruct ce aduce organismului un aport energetic destul de ridicat. Acest lucru se datoreaza compozitiei acestui fruct: proteine, lipide, glucide, vitamine, potasiu, fosfor, microelemente etc.

Banana se recomanda a se utiliza in tratarea afectiunilor de natura nervoasa, imbunatatirea memoriei, ingrijirea tenului uscat (il calmeaza si remineralizeaza).

Citește mai departe:Bananierul (Fam. Musaceae)

Mango (Fam. Anacardiaceae)

Mango (Fam. Anacardiaceae) Arborele de mango este foarte apreciat pentru proprietatile lui terapeutice.

In medicina naturista se pot utiliza atat frunzele de mango, considerate remediu natural in tratamentul diareei, diabetului, dar si parodontoza (infuzie de frunze de mango sau infuzie de scoarta de arbore de mango).

Citește mai departe:Mango (Fam. Anacardiaceae)

Curmalul (Fam. Palmae)

Curmalul (Fam. Palmae) Curmalele, fructele arborelui, sunt foarte cunoscute in terapeutica naturista pentru proprietatile (proprietati pectorale, musculare) si constitutia sa nutritiva pentru organismul uman: vitaminele A, B si D, saruri minerale, fier, fosfor (util in afectiuni ale oaselor, echilibrea functionarea celulei nervoase), magneziu (tin organismul departe de toxine), apa - aproximativ 30%.

Citește mai departe:Curmalul (Fam. Palmae)

Maslinul (Fam. Oleaceae)

Maslinul (Fam. Oleaceae)Maslinele sunt utilizate in terapeutica naturista datorita continutului acestora de vitamine (A, B, C, D si E), saruri minerale, si apa (in jur de 70%).

Un produs natural cunoscut, preparat pe baza de masline este uleiul de masline.

Citește mai departe:Maslinul (Fam. Oleaceae)

Grapefrutul (Fam. Rutaceae)

Grapefrutul (Fam. Rutaceae)Grapefrutul datorita consistentei lui (vitaminele A, B si C, saruri de potasiu, hidrati de carbon) este recomandat in tratarea unor diverse afectiuni.

Sucul de grapefrut este considerat un remediu natural in tratamentul aftelor, amigdalitei, otitei.

Citește mai departe:Grapefrutul (Fam. Rutaceae)

Portocalul (Fam. Rutaceae)

Portocalul (Fam. Rutaceae) Portocalul este un arbore, ale carui fructe sunt utilizate cu succes in tratarea unor diverse afectiuni.

Portocalele sunt recunoscute pentru continutul lor mare de vitamina C, fiind folosite la intarirea organismului si apararea acestuia de boli.

Citește mai departe:Portocalul (Fam. Rutaceae)

Kiwi

kiwiKiwi reprezinta un fruct exotic, recomandat a fi consumat datorita vitaminei C pe care o contine, actionand in principal la intarirea organismului si cresterea imunitatii, aparandu-l de factorii externi nocivi.

Citește mai departe:Kiwi

Rodia (Fam. Punicaceae)

Rodia (Fam. Punicaceae)Rodiile contin vitamina C si se consuma numai atunci cand sunt foarte coapte, in momentul cand semintele sunt foarte rosii, in sens contrar nu se recomanda a se consuma, deoarece pot fi toxice.

Rodia are o utilizare variata ca remediu naturale, avand proprietati antioxidante si antiinflamatoare:

Citește mai departe:Rodia (Fam. Punicaceae)

Lamaia (Fam. Rutaceae)

Lamaiul (Fam. Rutaceae) Lamaia, datorita compozitiei bogate (acid citric, vitamine, vitamina C se afla in cantitati mai mari, saruri minerale,  oligoelemente), este recomandata in vindecarea unor numeroase afectiuni.

Vitamina C din lamaie ajuta in tulburarile circulatorii, in tratarea hemoragiilor gingiilor.

Citește mai departe:Lamaia (Fam. Rutaceae)

Smochinul (Fam. Moraceae)

Smochinul (Fam. Moraceae) Fructele smochinuluisunt apreciate in terapeutica naturista datorita aportului energetic pe care il ofera organismului, datorita continutului (vitamine, magneziu, potasiu) si proprietatilor:

- expectorant, emolient,

- diuretic, laxativ.

Citește mai departe:Smochinul (Fam. Moraceae)

Mandarinul

mandarinaMandarinul are proprietati terapeuitice valorificate pentru tratamentul multor afectiuni.

Fructele mandarinului, sunt asemanatoare la compozitie si la utilizare terapeutica cu portocalele.Deosebirea dintre ele, este ca mandarinele au si proprietati sedative pentru sistemul nervos.

Citește mai departe:Mandarinul