Publicitate

Greenly Magazine | Revista ta de mediu

Curmalul (Fam. Palmae)


Curmalul (Fam. Palmae) Curmalele, fructele arborelui, sunt foarte cunoscute in terapeutica naturista pentru proprietatile (proprietati pectorale, musculare) si constitutia sa nutritiva pentru organismul uman: vitaminele A, B si D, saruri minerale, fier, fosfor (util in afectiuni ale oaselor, echilibrea functionarea celulei nervoase), magneziu (tin organismul departe de toxine), apa - aproximativ 30%.

Curmala este un fruct considerat remediu natural in tratarea si vindecarea:

bara_verde- afectiunilor rinichilor,

- afectiunile sistemului nervos,

- afectiunile pulmonare,

- anemiei, asteniei, nevritei,

- copiilor ce se afla in perioada de crestere.

Curmalele se mai recomanda pacientilor ce se gasesc in perioada de refacere dupa o boala infectioasa, femeilor in perioada de sarcina, persoanelor cu imunitatea organismului scazuta.

Curmalele favorizeaza expectoratia. Se recomanda pentru rezultate optime, curmalele sa se consume in stare naturala, sau a se bea infuzie de curmale (2-3 cani pe zi).

Galerie foto:

Curmalul (Fam. Palmae)curmale


Alte articole din aceeasi categorie:

Kiwi (afisari: 3188)

Mandarinul (afisari: 3691)

Rodia (Fam. Punicaceae) (afisari: 3849)

Mango (Fam. Anacardiaceae) (afisari: 3920)

Smochinul (Fam. Moraceae) (afisari: 3883)