Curmalul (Fam. Palmae)

curmale

Curmalele, fructele arborelui, sunt foarte cunoscute in terapeutica naturista pentru proprietatile (proprietati pectorale, musculare) si constitutia sa nutritiva pentru organismul uman: vitaminele A, B si D, saruri minerale, fier, fosfor (util in afectiuni ale oaselor, echilibrea functionarea celulei nervoase), magneziu (tin organismul departe de toxine), apa - aproximativ 30%.

Curmala este un fruct considerat remediu natural in tratarea si vindecarea:

  • afectiunilor rinichilor,
  • afectiunile sistemului nervos,
  • afectiunile pulmonare,
  • anemiei, asteniei, nevritei,
  • copiilor ce se afla in perioada de crestere.

Curmalele se mai recomanda pacientilor ce se gasesc in perioada de refacere dupa o boala infectioasa, femeilor in perioada de sarcina, persoanelor cu imunitatea organismului scazuta.

Curmalele favorizeaza expectoratia. Se recomanda pentru rezultate optime, curmalele sa se consume in stare naturala, sau a se bea infuzie de curmale (2-3 cani pe zi).

Galerie foto: