Afectiuni care incep cu litera (A)

Afectiuni si boli des intalnite, care pot fi tratate natural prin intermediul preparatelor naturale pe baza de plante medicinale. Tratati natural acneea, anorexia, astmul, anexita, amigdalita si multe alte afectiuni, descoperind secretele plantelor medicinale.

Afte (bucale si genitale)

Aftele reprezinta ulceratii ale mucoasei bucale, cu un contur regulat, galbui cenusiu, inconjurat de halou rosu.

Simptomul principal al aftelor este durerea iar etiologia este probabil virala.

Citește mai departe:Afte (bucale si genitale)

Ameteli - Vertij

Ameteala pot fi un semn al existentei unei afectiuni in organism (hipertensiune arteriala, arterioscleroza) si poate avea drept cauze durerile de cap, instalarea unor toxine in organism, inhalarea  unor substante toxice si periculoase.

Medicina naturista recomanda ca remediu natural in tratarea si disparitia ametelilor urmatorul ceai preparat din plantele:

Citește mai departe:Ameteli - Vertij

Anxietate

Anxietatea reprezinta o stare de neliniste, tulburare, insecuritate, frica, de care pacientul nu este constient.

Anxietatea poate aparea in urma unor boli mintale si poate provoca probleme inimii (dureri sau palpitatii).

Important este a nu se confunda anxietatatea cu nevroza, aceasta din urma avand o nota foarte ridicata de tulburare nevrotica.

Citește mai departe:Anxietate

Anemie

Anemia, reprezinta scaderea cantitatii de hemoglobina pe unitatea de volum; etiopatogenia este complexa: feripriva, hemolitica, megaloblastica, posthemoragica acuta, etc.

Diagnosticul se orienteaza pe datele clinice (paloare, astenie, ameteli, tulburari trofice) si paraclinice (constantele hematologice, sideremie, teste, imunologie, etc.).

Citește mai departe:Anemie

Arterioscleroza

Arterioscleroza este o boala foarte grava, o amenintare aupra vietii omului, care se manifesta prin modificarea peretelui arterelor, ce se poate scleroza, ingrosa, sau isi poate pierde elasticitatea. 

Se recomanda consultarea medicului specialist.

Medicina naturista recomanda cateva ceaiuri, ca ajutor in tratamentul arteriosclerozei.

Citește mai departe:Arterioscleroza

Anexita

Anexita este o boala ce apare indeosebi datorita frigului, umezelii, bailor reci.

Pentru vindecare trebuie in primul rand evitati toti acesti factori, dar si aplicarea unor tratamente naturiste pe baza unor plante.

Fierberea fanului de padure intr-o cantitate suficienta de apa, si asezarea pacientei deasupra aburilor degajati ajuta la tratamentul anexitei.

Citește mai departe:Anexita

Astenie de primavara

Astenia de primavara este o stare ce se instaleaza  din cauza lipsei vitaminelor, dupa o iarna lunga, lipsita de lumina soarelui.

O serie de plante ajuta la vindecarea acestei astenii.

Cele mai cunoscute sunt: anghinarea, caisul, castanul comestibil, ceapa, cicoarea, ciupercile, feniculul, fragul, lamaiul, murul, marul, orzul.

Citește mai departe:Astenie de primavara

Anghina pectorala

Anghina pectorala mai poate fi tradusa si prin "dureri de inima".

Cauzele durerilor de inima pot fi multiple, atat efortul fizic, cat si suprasolicitarile psihice pot duce la aparitia durerilor de inima.

Medicina naturista recomanda ca remediu natural in tratarea si disparitia acestor dureri de inima ceaiul preparat cu ajutorul urmatoarelor plante:

Citește mai departe:Anghina pectorala

Astmul bronsic

Astmul bronsic este o boala manifestata prin crize reversibile de dispnee paroxistica, cu suieraturi si tuse datorita unei obstructii generalizate a cailor respiratorii, data de factori multiplii, variati.

Crizele trec spontan sau prin tratament, dar reapar la intervale nedeterminate, sub influenta unor factori mai mult sau mai putin cunoscuti.

Citește mai departe:Astmul bronsic

Angina - Amigdalita

Angina reprezinta o afectiune a amigdalelor cauzata de o infectie cu un streptocop.

Simptomele anginei sunt date dureri in gat dificultati la inghitirea lichidelor sau a mancarii. Aceste simptome pot fi precedate de febra.

Se recomanda consultarea medicului specialist, deoarece in tratamentul anginei cel mai eficient este antibioticul, mai ales daca amigdalele prezinta si puncte de puroi.

Citește mai departe:Angina - Amigdalita

Tratament naturist pentru Acnee

acnee1Acneea este o inflamatie, destul de des intalnita, a glandelor sebacee, provocata de o tulburare a relatiilor hormonale, proceselor de cornificare secretiilor de sebum si bacteriilor.

Urmarile acestei boli o constituie aparitia cosurilor, punctelor negre si a papulelor.

Citește mai departe:Tratament naturist pentru...

Anorexie

Anorexia este un semn al prezentei unei posibile boli (cancer stomacal, tuberculoza, ulcer).

Existenta unei boli nu este principala cauza a producerii anorexiei, aceasta putand avea si substrat psihic (suprasolicitare psihica, stres, oboseala psihica).

De obicei persoanele anorexice pierd considerabil in greutate.

Citește mai departe:Anorexie