Hemoroizi - remedii naturiste

Hemoroizii sunt dilatatii varicoase ale venelor hemoroide anorectale; apar la adultii de ambele sexe; afectand aproximativ 90% din populatie; factori etiopatogenici incriminati: predispozitie ereditara, hepatita cronica, hipertrofie de prostata, enterocolita cronica, sedentarism, constipatie, etc.

Manifestari clinice in puseul acut: dureri, sangerari, tenesme, prurit, tumefactie, renitenta violacee a pachetului homoroidal.

Persoanelor care sufera de hemoroizi li se recomanda tratarea imediata, deoarce, cu trecerea timpului aceasta suferinta se poate agrava. Daca acestia cresc in dimensiune, singura salvare este apelarea la metoda chirurgicala.

Hemoroizii apar atat la femei, cat si la barbati, mai ales dupa varsta de 50 de ani.  

Femeile in timpul sarcinii, prezinta o predispozitie la formarea hemoroizilor, datorita sarcinii care "apasa" peste vasele hemoroidale. Dupa sarcina, datorita eliminarii cauzei care favoriza aparitia hemoroizilor, acestia dispar.

Hemoroizii pot fi preveniti cel mai usor daca se urmareste mentinerea scaunelor moi, pentru o a eliminare mai usoara. Aceste scaune pot fi mentinute moi cu o dieta bogata in fibre, exercitii fizice, plimbari in aer liber.

Exista mai multe tipuri de hemoroizi:

  • hemoroizi externi, daca se afla in afara sfincterului anal si formeaza noduli durerosi si tari. Se produc cheaguri de sange in venele periferice, aparand astfel fisuri anale dureroase, si eczeme anale. 
  • hemoroizi interni, daca se afla in interiorul sfincterului.

Despre aparitia hemoroizilors-au creat mai multe mituri ca de exemplu: sexul anal duce la aparitia hemoroizilor, acest lucru este incorect, singura problema fiind de a-i irita pe cei existenti, sau ca piperul si alte condimente duc la formarea hemoroizilor, care este o perceptie total gresita.

Dupa consultara medicului se recomanda a se bea dimineata si seara, cate o ceasca de ceai cald din urmatorul amestec de plante:

Cauzele hemoroizilor sunt frecvente. Acestia apar in urma solicitarii continue a musculaturii anale prin: scaune dificile, obezitate, diaree, sedentarism, sarcina, alimentatie necorespunzatoare, lipsa miscarii fizice, deshidratarea.

Hemoroizii pot fi de asemenea preveniti:

  • printr-o igiena anala corecta (se recomanda stergerea delicata, nu prin frecare si curatarea cu apa sau cu produse de curatare speciale, deoarece sapunurile si gelurile de dus pot duce la iritatii),
  • bai ale sezutului,
  • alimentatie echilibrata pentru a nu se produce constipatia,
  • evitarea bauturilor cu acid, a berii, a vinului, deoarece pot provoca mancarimi generand disconfort.