Publicitate

Greenly Magazine | Revista ta de mediu

Vitamina C (acidul ascorbic)


Vitamina C este cunoscuta si apreciata in primul rand pentru rolul ei de antioxidant pentru organismul uman.

Vitamina C se gaseste in mod natural intr-o serie de fructe si legume proaspete.

Daca se ia mai multa vitamina C decat doza zilnica recomandata pot aparea tulburari la nivelul stomacului.

Cele mai bogate in vitamina C sunt:

bara_verde- lamaia (Citrus lemon) (sucul proaspat de lamaie este foarte bogat in vitamina C),

- macesul Rosa canina (ceaiul de maces este cunoscut pentru continutul ridicat de vitamina C, fiind recomandat a se utiliza de catre persoanele racite sua gripate),

- catina (Hippophae rhamnoides),

- coacazul negru Ribes nigrum (in special sucul de coacaze negre).

Alte surse naturale de vitamina C sunt: patrunjelul, spanacul, citricele, varza, cartofii, fragii, capsunii, portocalele, afinele, murele, ardeiul gras, ridichile, strugurii, salata verde, kiwi, fructele rosii, mazarea verde, caisele, perele, morcovii.

De asemenea, Vitamina C ajuta in absorbtia calciului si a fierului.


Alte articole din aceeasi categorie:

Manganul, Vanadiul (afisari: 2524)

Zincul, Cuprul (afisari: 2539)

Cromul, Iodul (afisari: 2819)

Potasiul, Seleniul (afisari: 2985)

Magneziul, Sodiul (afisari: 2728)