Zincul, Cuprul

Zincul este un mineral ce ajuta si este util in dezvoltarea normala, sinteza proteinelor si formarea insulinei.

Acesta se gaseste in fasole, seminte de floarea soarelui, ridichii, ciuperci, varza, seminte de dovleac, lactate, stridii, oua.

Nu trebuie sa se exagereze cu administrarea zincului, deoarece poate fi periculos, perturband absorbtia cuprului. Se recomanda a se incerca echilibrarea relatiei cupru-zinc.

De asemenea, zincul ajuta in reproducere si fertilitate.

Cuprul este unul dintre mineralele principale in sinteza hemoglobinei, si in transformarea grasimilor in surse de energie pentru organism.

Cuprul, ajuta si la pigmentarea pielii (stabilirea culorii acesteia). Acesta poate fi procurat in mod natural din:

  • alune, praz, legume verzi, prune,
  • nuci, grau, spanac, fasole, sparanghel,
  • sfecla, struguri, mazare, migdale, ciuperci dar si din produse de origine animala: ficat, crustacee, peste, oua.