Publicitate

Greenly Magazine | Revista ta de mediu

Coacazul (Ribes grosularia)


Coacazul (Ribes grosularia) Coacazul este un arbust fructifer utilizat ca remediu natural in tratarea numeroaselor afectiuni.

Fructele si frunzele de coacaz sunt foarte apreciate pentru proprietatile lor terapeutice, si pentru continutul de vitamina C si saruri de potasiu.

Consumate primavara (aproximativ 1 kg pe zi, timp de 3-6 zile), coacazele au un efect binefacator asupra organismului, eliminand toxinele si revitalizandu-l.

Specialistii medicinei naturiste recomanda coacazul pentru tratarea si vindecarea:

bara_verde- asteniilor, constipatiei, reumatismului,

- inflamarea cailor urinare, hipertensiune, guta,

- afectiuni hepatice, obezitate, remineralizare, convalescenta, artritism, arteroscleroza.

Consumul de fructe coapte de coacaz ajuta la revigorarea organismului si la indepartarea oboselii psihice si fizice, in principal datorita continutului in vitamina C.

Coacazele consumate regulat imbunatatesc vazul si previn aparitia accidentelor vasculare.

Ceaiul de coacaz negru daca se bea timp de o jumatate de an in fiecare zi, este considerat un remediu natural pentru tratarea si vindecarea:

bara_verde- reumatismului,

- gutei,

- intoxicatiilor,

- menopauzei,

- hipertensiunii,

- cistitei.

Frunzele de coacaz sunt un medicament important in tratarea intepaturilor de insecte.

Pulberea de coacaze poate fi utilizata in tratamentul migrenelor, reumatismului, celulitei, oboselii, eliminarii de acid uric, astmului, artritei, edemelor.


Alte articole din aceeasi categorie:

Cucuta (Conium maculatum) (afisari: 9645)

Cuisoare (Syzygium aromaticum) (afisari: 5891)

Crinul Alb (Lilium candidum) (afisari: 8934)

Corn (Cornus mas) (afisari: 5786)

Cicoarea (Cichorium intybus) (afisari: 8761)